english site map home
 
- AH në Media
- Buletinet Mujore
- Sondazhet Javore
- Pyetje e Përgjigje
- Së Shpejti në AH
- Galeria e Fotove
- Letra nga Pacientët
- Histori Suksesi
- Informim
- E Shtuna Vital
- Publikime
- Lajme Vital
 
Pyetje & Përgjigje

Jam nga Kosova, ju marr ne tel po nuk lajmerohet njeri!!!??? me duhet te kontaktoj me Genetiken dhe Dermatologjine, si tia bej?

Ju lutemi mund te kontaktoni ne numrin e telefonit 042 35 75 35 nga e Hena ne te Premte, ora 8:30-17:00 dhe te shtunen ora 8:30-12:30.

Gjithsesi, mund te paraqiteni prane spitalit tone ne oraret e mesiperme, per te realizuar konsultimet me specialistet dermatologe dhe gjenetiste.


Une jam 70 kg dhe 1.74m, vetem duke u bazuar ne keto dy parametra peshe edhe gjatesi, mendoni se mund ti nenshtrohem liposucion?
Sipas te dhenave te mesiperme, BMI juaj eshte 23, pra brenda kufijve te normes. Gjithsesi BMI nuk eshte kriteri i vetem percaktues i indikacionit per liposuksion, pasi ndikon edhe menyra e shperndarjes se indit dhjamor ne trup. Per kete arsye, ju rekomandojme konsulte me kirurgun plastik.

Doktor a egzistojne pilula antistres? Check up per femra sa kushton dhe mund ta beje nje femer 24vjecare?

Ekzistongrupi imedikamenteve te quajtura anksiolitike, te cilat mund te perdoren per te trajtuar gjendjet e ankthit, porper nje periudhe te shkurter kohore.

Nje femer 24-vjecare mund te kryeje check-up. Cmimet variojne sipas paketave specifike. Mund te konsultoni faqen tone ne internet, ose te lini takim me specialisten e check-up, per te percaktuar paketen e ekzaminimeve qe mund te kryeni.


Doktor sa kushton operimi i daulles ne vesh?

Ne lidhje me cmimet e nderhyrjeve kirurgjikale ne vesh, mund te kontaktoni ne numrin tone te telefonit (cmimet variojne sipas procedurave specifike).


Pershendetje doktor . Sa here kryej marredhenie seksuale me partneren me dhemb penisi.ju lutem cmund te bej?
Ju rekomandojme konsulte me mjekun urolog. Mund te lini takim ne numrin tone te telefonit.

Kur mendohet qe klinika juaj te hap specializimet?

Spitali jone do te jete se shpejti qender universitare. Ju lutemi te mbeteni te perditesuar ne faqen tone ne internet.


Operacioni estetik i hundes sa kushton....

Cmimet e nderhyrjeve kirurgjikale ne hunde variojne sipas procedurave specifike. Ju lutemi kontaktoni ne numrin tone te telefonit ose paraqituni prane spitalit tone.


Zorra e trashe.
Zorra e trashe (colon) eshte pjesa e fundit e traktit tretes. Eshte e gjate rreth 1.5 m. Mbeturinave ushqimore, te cilat kalojne ne zorren e trashe, iu ekstraktohet uji dhe kripa dhe me pas ato eliminohen nga trupi ne formen e feceve. Zorra e trashe mund te preket nga semundje te tilla si kolitet, infeksionet, tumoret, ileusi etj.

Zora e holle
Zorra e holle vjen pas stomakut dhe eshte ajo pjese e traktit gastrointestinal, ku ndodh pjesa me e madhe e tretjes se ushqimit dhe absorbimit te lendeve ushqimore. Ajo permban 3 pjese anatomike, te cilat vijne pas njera-tjetres: duodeni, jejunumi dhe ileumi. Zorra e holle pasohet nga zorra e trashe. Zorra e holle mund te preket nga semundje te tilla si infeksionet, semundje inflamatore (semundja Crohn), tumore, obstruksione nga formacione brenda saj (trupa te huaj, tumore, etj), iskemia mesenteriale, etj.

Sa perqind e nderhyrjes me korigjim te shikimit me laser, ka komplikacione te mevonshme?

Sipas raporteve te FDA (U.S. Food and Drug Administration), ne kirurgjine e syve me Laser - LASIK- perqindja e komplikacioneve ndodh ne 1-5% te rasteve dhe perkatesisht:

- ndjeshmeri ndaj drites ne 1.7% te pacienteve;
- luhatje te pamjes ne 2.6% te pacienteve;
- halos (unaza te ndritshme) kur ekspozohemi ndaj burimeve te fuqishme te drites ne 3.5 % te pacienteve.

Fillimi | << |  24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46  | >> | Fundi
 
 
 

Copyright © 2008-2015 - American Hospital Sh. a. - Spitali Amerikan. All rights reserved! Powered by: orihost.com
Përmbajtja është autentike dhe pronë e Spitalit Amerikan. Ndalohet riprodhimi, përdorimi apo shpërndarja e pa autorizuar e materialeve.
Pranë Spitalit Ushtarak - Laprakë, Tiranë. Tel: (+355) 042-35 75 35