english site map home
 
- Alergologji
- Anatomopatologji
- Anesteziologji
- Check Up
- Dermatologji
- Endokrinologji
- Gastroenterologji
- Hematologji
- Imazheri E Avancuar
- IVF
- Kardiokirurgji
- Kardiologji
- Kirurgji E Prgjithshme
- Kirurgji Plastike
- Laborator
- Nefrologji
- Neurokirurgji
- Neurologji
- Obstetrik Gjinekologji
- Okulistik
- Onkologji
- ORL
- Ortopedi
- Pediatri
- Pneumologji
- Proktologji
- Reumatologji
- Urgjenc 24H
- Urologji
 
IVF → Hyrje
Nse doni t keni nj fmij

iftet q paraqiten n nj institucion shndetsor pr fekondimin in vitro, mund t ken fmij duke iu nnshtruar nj trajtimi, pas prcaktimit t nj diagnoze t sakt prpara procesit t fekondimit in vitro.

Pr rrjedhoj, fekondimi in vitro sht metoda e fundit e trajtimit q zbatojn mjekt n rastin e problemeve t sterilitetit.


Fekondimi in vitro n katr hapa:

Pacientt iu nnshtrohen fekondimit in vitro, i cili sht nj trajtim i rndsishm pr problemet e sterillitetit, athere kur metodat e tjera t teknologjis ndihmse t riprodhimit kan dshtuar.

   Hapi i par sht stimulimi i vezoreve  pr t krijuar folikula t shumfishta. N kt faz, sigurohet rritja folikulare e vezoreve. Qllimi sht rritja e sasis s vezve qeliz nga 1-2 deri n 10-15.

   Kur gjykohet se pjekuria folikulare sht e mjaftueshme, pr nj periudh prej rreth 10-12 ditsh, aplikohet nj mjekim i posam q shkakton ovulimin brenda 36 orve nga kryerja e procedurs s nxjerrjes dhe kryerjes s injeksionit nprmjet prdorimit t teknikave transvaginale me ultra tinguj.

   Procedurat e fekondimit dhe rritjes s embrionit kryhen n laboratoret e fekondimit in vitro. Nj nga faktort m t rendsishm q kushtzon suksesin e procesit t fekondimit in vitro sht q laboratoret dhe mjedisi t jen t sterilizuara. Fekondimi n laboratore kryhet me metodat in vitro (Fekondim In-Vitro) dhe ICSI (Injeksioni Intracitoplazmik i Sperms). Shpesh, preferohet m shum metoda e mikroinjeksionit, pr shkak t mundsive m t mdha t fekondimit.

   Embrionet, t cilat mbikqyren e kontrollohen rregullisht pas fekondimit, transferohen n uterusin e pacienteve 72 or nga prfundimi i procesit t nxjerrjes. Dymbdhjet dit pas ktij transferimi kryhet nj test shtatzanie pr t par nse pacientja sht shtatzn.Fundi i lumtur i shtatzanis sht m pran me ekipin ton profesionist...

Pr trajtimet e sterilitetit dhe fekondimit in vitro sht shum e rndsishme jo vetm mbshtetja nga teknologjit m t fundit, por edhe mjek, infermiere dhe nj personel me prvoj dhe i specializuar. Kur t gjitha analizat dhe ekzaminimet e kryera gjat periudhs s diagnostikimit t sterilitetit e deri n procesin e trajtimit mbikqyren e kontrollohen nga profesionist me prvoj, mundsit pr rezultate pozitive jan m t mdha.


Fillimi | << |  1  | >> | Fundi
 
 
 

Copyright © 2008-2015 - American Hospital Sh. a. - Spitali Amerikan. All rights reserved! Powered by: orihost.com
Përmbajtja është autentike dhe pronë e Spitalit Amerikan. Ndalohet riprodhimi, përdorimi apo shpërndarja e pa autorizuar e materialeve.
Pranë Spitalit Ushtarak - Laprakë, Tiranë. Tel: (+355) 042-35 75 35